2015. augusztus 31., hétfő

Paleo zsemle

Tulajdonképpen alap receptként is szolgálhat ez a massza. Attól függ,mekkora mennyiségben készíted akár zsemle, bagett de még kenyér tésztának is tökéletes. :)

Hozzávalók (4 zsemle)

  • 2 evőkanál lenmag liszt (35 g)
  • 2 evőkanál kókusz liszt (35 g)
  • 1 evőkanál útifűmaghéj (10 g)
  • 1 evőkanál lenmag (30 g)
  • 1 evőkanál szezámmag (30 g)
  • 1 csipet só
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál víz
  • 1 evőkanál kacsa zsír (30 g)
1. A száraz alapanyagokat jó alaposan elkeverjük.

2. A tojást a vízzel és a zsírral elhabarjuk. Ha nem szereted az állati zsír ízét, természetesen kókuszzsírral is helyettesítheted. Ez esetben picit is kevesebb is elég.

3. A tojásos masszához öntjük a lisztes egyveleget folyamatos kevergetés mellett.

4. Mikor már ragacsos masszává válik, két vizes kanállal, vagy kézzel gombócokat formázunk belőle.

5. Lekenheted tojással, vagy belehempergetheted magokba is.

6. Sütőpapíros tepsin 15-20 perc alatt ropogósra sütjük. 180 fokos előmelegített sütőben.

7.Rácsra tesszük,és kihűtjük.

8.Jól záródó dobozban 3-4 napig eltárolhatjuk a hűtőben.


Sajnos a kép a telefonom kisebb meghibásodása miatt elveszett... A napokban készül a repeta,és pótolom a hiányosságot! :)

Tápanyag értékek
Zsír: 19,5 g/zsemle
Fehérje: 10,63 g/zsemle
Szénhidrát: 5,33 g/zsemle

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése