-

2015. augusztus 27., csütörtök

Rakott "krumpli"

Imádtam a rakott krumplit. :) De mióta se a tejföl,se a krumpli nem szerepel a menü listámon ki kellett találnom valami megfelelő lehetőséget rá. Sokadik próbálkozásra ugyan,de azt hiszem ez a legegyszerűbb recept lesz a kedvencem.

Balázs ilyenkor természetesen rendes hagyományos rakott krumplit kap. Minden másban teljes mértékben tartja az én étrendem. Nagyon büszke vagyok rá, így ez számára az igazi jutalom ebéd. :)

Hozzávalók (2 adag)

  • 500 g cukkini
  • 200 g házi kolbász
  • 50 ml Bio rice rizs tejszín
  • 2-4 főtt tojás
1. A cukkinit mosom, hámozom és vékonyan felkarikázom.

2. A kolbászt is ízlés szerint felkarikázom, és a tojásokat megfőzöm. A tojás mennyisége természetesen az ízlésünktől függően változtatható.

3. Egy pici jénait kikenünk pici zsírral,majd a felkarikázott hozzávalókat a szokásos technikával egymásra rétegezzük.
  • TIPP! A cukkinit érdemes dupla sorban rakni,hiszen a magas víztartalma miatt eléggé összeesik.

4. Időnként picit sózom,és csorgatok rá tejszínt.

5. 180 fokos sütőben ízlés szerint 30-40 percig sütjük.

Ízlés szerint Cocomassal, savanyúsággal de akár egy kevés pirított szalonna kockával tálaljuk!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése