2015. augusztus 3., hétfő

Zabkorpa muffin

Igazi egészséges fogás! Ezt haladó életmódosoknak ajánlom,ugyanis a zabkorpától igazán egészség, és zab ízű! :) Természetesen ha újító vagy, csináld meg nyugodtan. Én speciel nagyon imádom.

Tökéletes reggeli, uzsi, tízórai ötlet.

Hozzávalók (7 darabhoz)

  • 80 g apró szemű zabpehely
  • 30 g zabkorpa
  • pici só
  • 30 g xilit
  • vanília kikapart belseje
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna (feloldva)
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál kókusz olaj
  • 100 ml mandula tej
  • 100-150 ml víz
1. A mandula tejet a tojással,kókuszolajjal elhabarjuk egy tálban.

2. Egy másik tálba mérjük a száraz alapanyagokat, és jöhet a keverés.

3. Rácsorgatom a tojásos tejet, és szépen elkeverem. Ilyenkor még elég morzsás állagú lesz a muffin.

4. Kimérjük a vizet, és szépen adagoljuk folyamatos keverés mellett. Érdemes apránként keverni,nehogy túl sok legyen. Muffin tészta állagúra keverjük.

5. Kibéleljük a kapszlikat, az üreseket feltöltjük vízzel. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

6. Belekanalazzuk a muffin tésztát a kapszlikba, és ízlés szerint gyümölccsel, magokkal, csoki pasztillával díszítjük.

7. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

8. Rácsra tesszük,és kihűtjük.

Jó étvágyat hozzá! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése