2015. augusztus 7., péntek

Zöldborsó főzelék

Isteni finom,és a zöldebbnél is zöldebb! :) Minden diéta típusban fogyasztható.

Gyorsan elkészíthető,akár ebédre akár vacsorára.

Hozzávalók (2 személyre)

  • 500 g zsenge zöldborsó
  • 1 teáskanál kacsa zsír
  • 1 fej vöröshagyma (kisebb)
  • 50 ml mandula tej
  • 2 csapott teáskanál tápióka keményítő
  • pici só,és törött bors.
1. A vöröshagymát apróra kockázzuk, és üvegesre pirítjuk a kacsazsíron.

2. Felöntjük a mosott zöldborsóval,és sóval borssal meghintve összeforgatjuk.

3. 3 deciliter forró vízzel felöntjük,és a borsó puhulásáig főzzük.

4. Turmixba öntjük a tejet és a keményítőt,és 2 evőkanál főzeléket. összepürésítjük és besűrítjük vele a főzit.

5. Forrón tálaljuk. Akár tojással,akár fasírttal de még zöldség chipset is szórhatsz a tetejére.

Jó étvágyat! :) Ma buggyantott tojással tálaltam.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése