2015. augusztus 18., kedd

Bolognai mártás

Nah, ez az igazán abszolút kedvenc. Olasz is, paradicsomos is, fűszeres is és igazán kevés allergén anyaggal rendelkezik. 20 perc alatt összedobható,és már csak enni kell! :) A címkék az alap szósz receptre értendőek.

Hozzávalók (5 adaghoz)

  • 700 g darált sertés comb
  • 150 g vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 100 g fürtös paradicsom
  • só,bors
  • oregánó,bazsalikom
  • 100 ml natúr paradicsom lé
  • 1 teáskanál kókuszzsír

1.A zsírt egy lábosba mérem,és nyakon öntöm a felkockázott vöröshagymával,és zúzott fokhagymával. Nagyon kicsi lángon szinte szósz állagúra főzzük.

2. Ráöntjük a darált husit, és fehéredésig takarék lángon lefedve főzzük.

3. 5 perc elteltével ráfelezzük a paradicsomot,és bőven megfűszerezzük.

4. Ha felcsapnak az igazán finom illatok meglocsoljuk a paradicsomlével, és puhulásig, szószosodásig főzzük.

5. Tálalhatjuk pizza feltétként, melegszendvicskrémként, és persze a hagyományos tésztás változatban.

Az első változatban teljeskiörlésű tönköly spagettivel ettem.


Második alkalommal pedig egy nagyon egyszerű, serpenyős mártogatós ínyencségként fogyasztottuk.


TRÜKK! Teflon serpenyőben teríts szét két adag szószt, karikázz rá paradicsomot és üss rá 2 tojást. Takarék lángon addig süsd,míg a tojások meg nem dermednek. Isteni finom vacsi lehet egy kevés friss bazsalikomos focacciaval. :)


Tápanyag értékek (1 adag)
Fehérje 25,69 g
Zsír 26,69 g
Szénhidrát 6,79 g 

Természetesen ezek az értékek nem tartalmazzák az esetleges köret értékeit. Ezt mindig hozzá kell számolni. Ha magasnak találod a zsír értékét, természetesen darált csirkemell filéből is készítheted! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése