-

2015. augusztus 3., hétfő

Currys csirke nyárs

Imádom a curryt és persze az összes fűszert a világon! A curry szuper méregtelenítő, és baktérium ölő hatású. Érdemes jó minőségű eredeti indiai curryt beszerezni. Ezek már elérhetőek az összes bio boltban. Ár érték arányban pedig sokkal kedvezőbbek, mint hipermarketes barátaik. Sőt, az allergén anyag szennyeződés is elkerülhető így!

Hozzávalók

  • 2 csirkemell filé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 g kókusz olaj (vagy bármilyen más sütés álló olaj)
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál curry
  • 2 csipet chili pehely
  • őrölt bors (ízlés szerint)
1. A húst mossuk, tisztítjuk és felkockázzuk.

2. Az olajban elkeverjük a fűszereket, és a zúzott fokhagymát.

3. Megmártóztatjuk benne a hús kockákat, és nyársa húzzuk.

4. Érdemes vízbe áztatni előtte a saslik pálcát, vagy a hurkapálcát. Így sokkal könnyebben letudjátok húzni majd a husi kockákat róla.

5. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a nyársakat egymás mellé, és 200 fokon 15 perc alatt megsütjük.

Bulgurral, zöldsalátával, sós kásákkal vagy basmati rizzsel tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése