2015. augusztus 2., vasárnap

Diós-szilvás muffin

Ez egy igazán harmonikus finomság. A dió és a szilva örök klasszikusa. Elég gyakran készítem,mikor már nem tudok mit kitalálni reggelire, vagy dobozolandó uszira. :) Próbáljátok ki Ti is!

Hozzávalók (9 darab)
  • 150 g dió (darálva)
  • 100 g Első Pesti Malom rizs liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • 30 g xilit
  • 100 ml mandula tej
  • 1 darab tojás
  • 50 g kókusz zsír (olvasztva)
1. A diót ledaráljuk, és a többi száraz alapanyaggal alaposan elkeverjük.

2. A nedves alapanyagokat homogénné habarjuk, majd szépen összevegyítjük a szárazzal.

3. Kellemesen lágy, kissé sűrű masszát kell kapnunk.

4. A kapszlikat kibélelem papírral, és az üresen maradt helyeket feltöltöm vízzel.

5. A kapszlikba 1 evőkanál masszát adagolok, majd rájuk halmozok 1 teáskanál házi szilva lekvárt. Persze szezonban sokkal finomabb felezett szilvával megtölteni.

6. Minden muffint lezárok még 1 evőkanál masszával, és a sütőbe dugom.

7. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

8. Rácsra tesszük,és kihűtjük!

Szuper meglepetés lehet a vendégek számára, ha nem árul el hogy megtöltötted ezeket a pompás falatokat! :) Igazi meglepetés éri majd őket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése