2015. augusztus 5., szerda

Céklás sárgarépa püré göngyölt csirkével

20 perces gyors és tápláló vacsi egy hosszú nap után. :) A recept két személyre készült. Isteni, gyors könnyű.

Tej,tojás,gluténmentes diétában alkalmazható,sőt fogyni vágyóknak is előszeretettel ajánlom. Tiszta rost,és fehérje forrás.

Céklás sárgarépa püré

  • 1 cékla (~10 dkg)
  • 2 sárgarépa
  • 1 mogyorónyi kacsa zsír
  • 50 ml főző víz
1. A zöldségeket mosom, hámozom és kockázva enyhén sós vízben megfőzöm.

2. Leszűröm,és 50 ml főzőlevet félre teszek.

3. Turmixba dobom,és jól összepürésítem. 

4. Pici plusz ízanyagként tettem hozzá a főzőlevet és a kacsa zsírt. :)

5. Forrón az igazi.

Göngyölt csirke
  • 2 csirke mell filé (~80 dkg)
  • 160 g császár szalonna
  • 1 csipet só
1. A husikat alaposan megmosom,és beirdalom 1,5-2 centiméterenként.

2. Picit megsózom,és a szalonna csíkokkal jó alaposan körbe tekerem.

3. Sütőzacskóba teszem,és 220 fokon 30 perc alatt szaftosra, de készre sütöm.

4. Kivágom a zacskót,és még 5 percig 250 fokon pirítom.

5. Sréen felszeletelem,és a pürével tálalom.

Jó étvágyat ehhez a gyors,és igazán ízletes fogáshoz! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése