2015. augusztus 20., csütörtök

Paleo lekváros csók

Már a neve is árulkodó ennek az igazán édes, és mégis fantasztikusan egészséges édességnek. Lehet nasi vendégség esetén, de akár egy napi étkezésbe is könnyen beilleszthető uzsonna, vagy tízórai gyanánt. Édesszájúaknak persze reggeliként is remek. :)

Hozzávalók (24 darab)

  • 50 g zöldbanán liszt
  • 70 g kókuszliszt
  • 6 g útifűmaghéj (~2 evőkanál)
  • 15 g xilit (~1 evőkanál)
  • 65 g Cocomas kókuszkrém
  • 20 g kókuszzsír
  • ~250-300 ml víz
1. A száraz alapanyagokat egy tálba szórjuk,és alaposan elkeverjük.

2. A Cocomast és a kókuszolajat elhabarjuk,és a lisztes anyagokra öntjük.

3. Morzsásra keverjük.

4. Körülbelül 250-300 ml vízzel felöntjük,hogy golyókká tudjuk őket formázni.

5. Picit érdemes pihenni hagyni. 5-10 perc elegendő.

6. Sütőpapíros tepsit készítünk elő,és a sütőt 180 fokra bemelegítjük.

7. Teáskanállal gombócokat formázunk, és elnyomkodjuk az ujjunkkal. 

8. Sütőbe dugjuk,és körülbelül 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

9. Rácson kihűtjük!

10. Most egy kevés házi cukormentes nagyi féle szilva lekvárral töltöttem meg, és hagytam 1 éjszakát a hűtőben,hogy jól összetapadjanak.

Ez a recept, tökéletes lehet bármilyen paleo keksz alap receptjeként! Ha a xilitet sonka kockára, esetleg vegán sajtra, vagy totura cseréled szuper sajtos tallért tudsz készíteni belőle. :)
Érdemes próbálgatni,kinek miként a legfinomabb!


Tápanyag értékek az egész adagban
Fehérje: 15,1 g
Zsír: 13,5 g
Szénhidrát: 51,1 g

Tápanyag értékek 1 darabban
Fehérje: 0,6 g
Zsír: 0,6 g
Szénhidrát: 2,1 g

Fogyasszátok egészséggel! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése