2015. augusztus 2., vasárnap

Köles rizottó

Isteni finom olasz fogás rizs mentesített változata. Most ezt az alap receptet tálaláskor zöld salátával, és tonhallal dúsítottam. Fantasztikus ebéd!
Tulajdonképpen abból készült, amit a hűtőben találtam. Így csak 1 adaghoz elegendő ez a mennyiség. De tudjátok, a maradék alapanyagok felhasználásából születnek a legfinomabb fogások.

Hozzávalók

  • 150 ml főtt köles
  • 200 g lila káposzta
  • 1/2 lila hagyma
  • 1/2 padlizsán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só,bors
  • 100 ml Alpro rizs tejszín
  • 100 g Violife növényi sajt
  • 1 marék szezámmag
1. A zöldségeket mossuk,hámozzuk és felszeleteljük.

2. Teflon serpenyőt hevítünk pici kókuszolajjal,és megdinszteljük rajta a zöldségeket. Ha már kissé összeestek megfűszerezzük.

3. Felöntjük 50 ml vízzel,és fedő alatt puhára pároljuk.

4. Amint megpuhult felöntjük a kölessel,és a tejszínnel. Ráreszeljük a sajtot,és alaposan összeforgatjuk.

5. Tálaláskor friss zöldségeket,halat vagy csirke husit is adhatunk mellé.

Természetesen ha más zöldségeket találsz a hűtőben, ugyanezzel a módszerrel csak szórd össze őket,és máris kész az ebéd! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése