-

2015. augusztus 2., vasárnap

Sonkás-sajtos zabkása muffin

Egy kedves ismerősöm keresett meg azzal a kérdéssel,hogy a zabkását hogy készítem sós változatban? Olyan sok édes receptet,és ötletet olvasott már. Hát íme, ez lett a végeredmény. Köszönöm Kinga itt is, hogy rávezettél erre az újdonságra! :)

Hozzávalók (8 darab)

  • 90 g zabpehely (darálva)
  • 60 g zabpehely (egészben)
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna (savas közegben felfuttatva)
  • só,bors
  • 50 g Holland gouda sajt
  • 100 g sonka
  • 150 ml mandula tej
  • 100 ml víz
  • 2 darab tojásfehérje
1. A sonkát felkockázzuk,és egy teflon serpenyőben finom ropogósra sütjük.

2. A muffin száraz alapanyagait egy tálba összekeverjük,

3. Közben pedig a nedves alapanyagokat is szépen elkeverjük.

4. A sonkát a szárazakhoz adom,majd szépen lassan folyamatos kevergetés mellett belecsorgatjuk a nedves alapanyagokat.

5. Sűrű finom masszává keverjük.

6. A  muffin sütőt kibéleljük kapszlikkal,és az üresen maradt formákat felöntjük vízzel. Így nem sérülnek meg az üresen hagyott fakkok sem.

Kenéshez
  • 2 tojás sárgája
  • tökmag
  • 50 g reszelt sajt
7. A muffinokat lekenjük a tojással,és alaposan megszórjuk. Én most sajttal, és tökmaggal szórtam le.

8. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütöm.

9. Rácsra tesszük,és kihűtjük.

Jó étvágyat hozzá! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése