2015. augusztus 2., vasárnap

Borzas csirke

Egyszerű, és nagyszerű vasárnapi ebéd. :) Természetesen ez nem a hagyományos krumplis bundás változat.

A recept TEJ, TOJÁS és GLUTÉNMENTES!

Hozzávalók (2 személyre)

  • 1 csirkemell filé
  • pici só
  • 30 dkg cukkini (héj,és mag nélkül)
  • 2 evőkanál kukorica keményítő
1. A cukkinit mosom, hámozom magozom és végül lereszelem. Én szerettem volna,ha a panír látványos lett volna, így a nagy lukúval készítettem. Lesózom, és hagyom állni.

2. A csirkét mosom, és megtisztítom. 4 egyforma szeletre vágom, és kezdődhet a panírozás.

3. A kukorica keményítőbe forgatom a husikat.

4. A cukkinit kinyomkodom, és a keményítős húst beleforgatom. Picit kell hozzá a segítségünk,hogy rátapadjon.

5. Teflon serpenyőt hevítek oliva olajjal, majd ropogósra sütöm a husikat. 
  • TIPP! Minden vásárlás alkalmával figyelmesen olvassátok el milyen oliva olajat vásároltok. Csak azt szabad sütésre használni,amelyiken ezt feltüntetik! A többit csak hevítés nélkül krémekben, és salátákban szabad használni!

Szuper finom puha lesz a belseje, a külseje pedig mint az igazi krumplis csak úgy ropog majd! :)

Köretként ma a hűtőben talált zöldségeket sütöttem össze lecsó jelleggel. Természetesen hogy ne legyen olyan szokványos, egy pici csavart tettem bele! :)

Cukkinis lecsó
  • 2 paradicsom
  • 4 paprika
  • 3 újhagyma
  • 30 dkg cukkini
  • só,kömény,kurkuma
1. A zöldségeket mosom, és felkarikázom.

2. Lábosban egy teáskanál kacsazsírt melegítek.

3. Sorba rádobálom a zöldségeket. Hagyma,cukkini,paprika,paradicsom.

4. Nagy lángon összerottyantom, majd sózom és megszórom pici őrölt köménnyel.

5. Közepes lángon ressre párolom a zöldségeket, és megszórom kurkumával Csodásan aranyló színe lesz.

6. Forrón tálalom köretként, de rizs mellé tökéletes fő fogás is lehet.

Élvezzétek a vasárnapot, és a megérdemelt pihenést! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése