2015. augusztus 2., vasárnap

Zabkása variációk

Ez a bejegyzés megpróbálja összefoglalni, mi minden finomságot ehetünk reggel. Mik azok az ételek, amelyek méltó társai egy szuper nap reggelén :)

Ez a bejegyzés a zabkásás finomságok válogatását tartalmazza.

Zabkása- A reggelik királynője

  • Ez az étel egy zabpehelyből készített édes vagy sós finomság. 
  • Készíthetjük főzéssel, de akár áztatással is.
  • Édesítésére alkalmazható: méz, agavé szirup. stevia,eritritol vagy xilit
  • Gyümölccsel, magvakkal, pépekkel és cukormentes lekvárokkal fogyasztható
  • Akár a gyümölcsöket is beleturmixolhatjuk a zabos alapba
  • Hidegen, és melegen is egyaránt finom.
  • Legkedvesebb fűszerem hozzá a fahéj.
  • Fogyaszthatod uzsonnára is!

Alaprecept (4 adaghoz)

  • 1 csésze zabpehely (250 ml)
  • 2 csésze víz vagy növényi tej (500 ml)
  • 1 nagy csipet őrölt fahéj
  • 1 teáskanál édesítő
1. A zabpelyhet belemérjük egy forraló edénybe.

2. Megszórjuk a fűszerekkel, és a 2 csészényi nedves alapanyaggal.

3. Lefedjük,és hagyjuk felforrni.

4. Ha már gyöngyözve forr, lekapcsoljuk és jól megkeverjük.

5. Frissen fogyaszthatjuk is.

Én általában vasárnap este készítek egy adagnyit, majd megvárom míg kihűl. 4 felé csomagolom,és amikor uzsonna reggeli időhöz érek elfogyasztom.
A legkedvesebb párosításom a banán, az eper és a bogyós gyümölcsök.

Mutatok egy két összeállítást!































Nyers zabkása (1 adag)

  • 100 ml zabpehely (~40 g)
  • 1 evőkanál chia mag
  • 100 ml mandula tej
1. A chiat és a zabpelyhet egy bögrébe teszem és alaposan elkeverem.

2. Meglocsolom a növényi tejjel és ezzel is elkeverem.

3. Alufóliával lefedem,és egy éjszakára a hűtőbe teszem.

4. Reggel előveszem és ízlés szerint fahéjjal, magvakkal, kakaóval, édesítővel vagy gyümölcsökkel ízesítem.

Nagyon finom, és annyira szuper hogy az összes rost a kásában marad. A főtt változatot is szeretem, de azt hiszem mától ez lesz a kedvenc. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése