2015. október 22., csütörtök

Zöldséges spagetti

Ez most egy egyszemélyes adag... Jóga utáni örömfőzés eredményeként ma ebédre ezt az egyszerű és igazán tápláló finomságot sikerült 15 perc alatt összeütnöm.


Hozzávalók



  • 50 g Free from spagetti
  • 100 g spenót püré
  • 50 g sárgarépa
  • 100 g fűszeres sütőtök
  • só,bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál dió tej (vagy másmilyen növényi)
  • 1 teáskanál kókuszolaj
1. A tésztát lobogó sós vízben megfőzzük. Én ha tésztát készítek, soha nem teszek bele olajat. Egyszerűen csak durva szemű sót, és húscsipesszel folyamatosan mozgatom,kevergetem a tésztát. Így nem ragad majd össze.

2. Pici kókuszolajat melegítünk és rádobjuk a sárgarépa forgácsokat.
  • TIPP! A legegyszerűbb ha hámozás után tovább "hámozod" a zöldségpucolóval. És máris gyönyörű vékony forgácsokat kapsz.
3. Ha már fél puha, rádobjuk a spenót pürét, és beízesítjük. Sóval, borssal és fokhagymával. Gyorsan összepörgetjük, és 1 evőkanál dió tejjel higítjuk.

4. Rádobáljuk a fűszeres sült sütőtök kockákat.
  • TIPP! Végy egy közel 1 kilós kis tököt. Vágd le a végeit, és vágd hosszában ketté. Kapard ki a magokat a pocakjából. Sóval, borssal és pici fokhagymával dörzsöld be. Locsold meg pici oliva olajjal, és 1 óra alatt 200 fokon süsd vajpuhára.
5. Összeforgatjuk a zöldségeket, majd hozzátesszük a főtt spagettit. Csipesszel összeforgatjuk, és már tálalhatjuk is.

Tálalási javaslat!
Szuper trükköt árulok el a guszta spagetti tálaláshoz. A tésztába nyúlj bele egy mélyebb kanállal, és a benne lévő tésztát villa segítségével csavard fel. Mintha egy pici fészket csinálnál. Majd egy hirtelen mozdulattal húzd ki a kanalat. És egy csodálat tészta kupac lesz a tányérod közepén. Mindenki imádni fogja, akár több csillagos étteremben. :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése