-

2015. október 26., hétfő

Lenmagos zabpelyhes zsemle

Vasárnap esti gyors sütés a hétre. Szerettem volna valami olyan zsemlét készíteni, ami rostban gazdag, csökkentett szénhidrát tartalommal bír,és persze nagyon finom. Íme az eredmény, amit tényleg csak össze kell dobálni. :)


Hozzávalók (4 darabhoz)



  • 90 g GM zabpehely
  • 30 g lenmagliszt
  • 20 g lenmagpehely
  • 15 g lenmag (~1 evőkanál)
  • 2 g puffasztott amaránt (~1 evőkanál)
  • 20 g friss élesztő
  • 150 ml víz
  • 1 nagy csipet só
1. A vizet meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.

2. A darált zabpelyhet és az összes száraz hozzávalót elkeverjük egy tálban, és egy pici lukat képezünk a lisztek közepébe.

3. Beleborítjuk a felfutott élesztőt, és jó alaposan elkeverjük.

4. Nem állt össze gomboccá csak egy szép lukacsos masszává.

5. Letakarjuk és 20 percig kelesztjük. Közben a sütőt teljes hőfokon bekapcsoljuk,és vizet teszünk az aljára. (vagy légkeverés funkcióra állítjuk)

6. Egy tálba vizet teszünk magunk mellé, és a kelesztés letelte után 4 egyforma gombócot formázunk, és sütőpapíros tepsire tesszük.

7. Forró sütőbe dugjuk és 190 fokon 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. 

8. Rácsra tesszük,és kihűtjük.

Nagyon finom ropogós kéreg képződik a szemle külsején, a belső része pedig istenien puha és rostos lesz. :) Persze magokkal még lehet bolondítani.

Jó étvágyat hozzá!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése