2015. október 30., péntek

Zöldborsó főzelék

Imádom a borsót. Iszonyatosan finom, és rengeteg tápanyaggal büszkélkedik. :) Egy kétevéses ebédre való főzeléket készítettem belőle.


Hozzávalók 


  • 300 g zsenge zöldborsó
  • 1/4 fej vöröshagyma
  • só,bors
  • 1 nagy csipet őrölt pirospaprika
  • 100 ml rizstejszín
  • 1 teáskanál tápióka keményítő
1. Egy teáskanál kókuszzsíron üvegesre pároljuk az aprított hagymát sóval és borssal.

2. A borsót átmossuk és hagyjuk lecsepegni.

3. Közben a hagymához keverjük a pirospaprikát és a borsóval felöntjük.

4. Annyi vízzel gazdagítjuk,hogy pont ellepje a borsó szemeket.

5. Fedő alatt a borsó puhulásáig pároljuk.

6. A tejszínt elkeverjük a keményítővel és a forró főzelékhez adjuk.

7. Egyet rottyantunk rajta és kész is.

Ma egy kis adag csirkemell kockával fogyasztottam. Teflon serpenyőben lesütöttem 150 g összekockázott filét sóval,borssal,és őrölt köménnyel.

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése