2015. október 10., szombat

Sütőtökös-füstölt sajtos rudacska

Ez egy igazán gyors finomság. Akár levesek kísérő fogásaként is felszolgálhatjuk. Nálunk ma gulyás leveshez készült. :)
De egy őszi délutánra is tökéletes ropogtatni való. TEJ, TOJÁS, GLUTÉN, HOZZÁADOTT CUKOR, és ÉLESZTŐ mentes.

Hozzávalók (21 darabhoz)

  • 100 g sült sütőtök hús
  • 100 g rizs liszt
  • csipet só
  • csipet szódabikarbóna
  • 50 g Violife füstölt sajt
  • 1-2 evőkanál Cocomas
  • Tetejére: 1 teásknaál Cocomas+ 50 g Violife füstölt sajt
Az összeállítás rém egyszerű lesz. :)
1. A sütőtök húsát picit összetöröm egy villával, és rászórom a lisztet. Alaposan összemorzsolom a két tenyerem között.

2. Megszórom sóval, és a szódabikarbónával.

3. Belereszelem a sajtot és azzal is eldolgozom.

4. A Cocomast evőkanalanként adagolom hozzá gyúrás közben. A mennyisége csak attól függ hogy mennyire nedves a sütőtök. Nekem most elég volt 1,5 evőkanál. 

5. Fényes, puha tésztát kell kapnunk. Nem lesz beton kemény, de így marad igazán finom.

6. Sütőpapíron kinyújtom és derelye metszővel tetszés szerint felcsíkozom.

7. A sütőpapírral együtt tepsire teszem. Lekenem a Cocomassal vékonyan és meghintem a füstölt sajttal. Persze magokkal is isteni finom.

8. Hideg sütőbe dugom, és 180 fokon 20 perc alatt ropogósra sütöm.

Annyira szuper finom lesz! A belseje a sajt miatt puha és könnyed, a külseje pedig finoman roppanós lesz. Hát, nehéz volt abbahagyni annyira istenien finomra sikerült. Remélem kedvet kaptok hozzá :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése