2015. október 9., péntek

Csavaros bagett

Általában ha nekilátok egy hagyományos étel receptjét megreformálni biztosan valami egész más sül ki a legvégén. Hagyományos igazi békebeli kiflit szerettem volna ma csinálni Borbás Marcsi receptje alapján. Aki ismer az tudja hogy rajongok érte. A stílusáért, az íz imádatáért. És a szlogen: "Magyarország finom!" fantasztikus. Biztos vagyok benne,hogy Marcsi igazán él...A színek az ízek a formák az illatok és az ételek szerelmese. Felnézek rá, mert azt gondolom a hitetleneknek is megmutatja milyen jó itthon élni. <3 Adai pékkifli: http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/adai-pekkifli/

Nah,de rajongásom félre tolva jöhet a recept. Ez a péksütemény TEJ, TOJÁS és GLUTÉNMENTES. 

Hozzávalók (2 darabhoz)

  • 125 g Schär mix it liszt
  • 125 g Köles liszt
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • 1 teáskanál só
  • 150 ml rizstej+100 ml víz
  • 1 zacskó por élesztő+1 édesítő tabletta
  • 1 evőkanál kacsa zsír
  • 2 evőkanál Cocomas kókuszkrém
  • Tetejére: 1 evőkanál Cocomas+1 teáskanál mák+1 teáskanál szezámmag
1. A tejet meglangyosítjuk és beleszórjuk az élesztőt és az édesítőt. Hagyjuk felfutni.

2. Egy tálba tesszük a liszteket, az útifűmaghéjat és a sót. Jól összekeverjük.

3. Egy pici lukat készítünk a lisztek közepébe és belekanalazzuk a kacsa zsírt és a Cocomast, majd az élesztős tejet.

4. Feltűrjük az ing ujját és összegyúrjuk. Közben lassan hozzákeverjük a vizet is hogy szép puha tésztát kapjunk.

5. Letakarjuk és 1 órára kelni hagyjuk. Mivel a lisztek elég nehéz fajsúlyúak nekem nem lett nagyon pufi,és hatalmas. De nagyon puha lett.

6. Tápióka lisztes felületre borítottam és jó alaposan összedolgoztam. Selymes és fényes tésztát kapunk. 2 részre osztjuk. 

7. Mindkettőből szép ki hengert formálunk.


8. Téglalapot/ovális alakot nyújtunk belőle, és a sodrófát picit belenyomva hosszában elfelezzük.



9. Feltekerjük mindkét felét a sodrófa felé. Összecsípjük a két végét, és mint egy kendőt megtekerjük. Egyiket végét az egyik irányba a másikat pedig ellenkezőleg.


10. Megismételjük a másik hengerrel is, és sütőpapíros sütőlemezre tesszük.


11. Takarék lángon bekapcsoljuk a sütőt és bedugjuk a bagetteket míg a kenő folyadékot elkészítjük.

12. A cocomast a magokkal elkeverjük és annyi vízzel higítjuk hogy ecsettel kenhető legyen.

13. Kivesszük a bagetteket és lekenjük a magvas krémmel.

14. Visszatoljuk a sütőbe és 180 fokon (a legmagasabb rácson) 25 perc alatt megsütjük. Én tettem egy tűzálló tálba vizet,hogy egy kevés gőz keletkezzen a jó öreg gázsütőmben. Ha van légkeverésed, vagy alul/felül sütésed bátran használd. 

15. Rácsra tesszük és kihűtjük.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése