2015. október 9., péntek

Majorannás csirke csőben sült csicsókával

Tegnap este Bali apukája meglepett egy zacskó frissen kiásott csicsókával. Így kézenfekvő volt a választás. 

Csőben sült csicsóka

  • 500 g csicsóka
  • só, bors
  • 3 szál újhagyma
  • 50 ml rizstejszín+2 evőkanál rizs tej
  • 50 g Violife pizza sajt
  • 50 g Violife füstölt sajt
  • 1 teáskanál liba zsír

1. A csicsókát alaposan megmossuk és megtisztítjuk. Mivel nagyon vékony a héja így csak egy tiszta mosogatószivaccsal kell ledörzsölni. Akár csak az új krumplit.

2. Felszeleteljük és sós vízben félpuhára főzzük.

3. Közben a sajtokat lereszeljük és elkeverjük a rizstejszínes tejjel.

4. Az újhagymákat felkarikázzuk és a tepsit kikenjük a kacsa zsírral.

5. Leszűrjük a csicsókát és belezúdítjuk a kizsírozott tepsibe.

6. Rá a hagyma majd a tejszínes sajtos egyveleg.

7. Fedő nélkül a sütőbe toljuk és 200 fokon 30 perc alatt ropogósra sütjük.

Majrorannás csirke
  • 500 g csirkemell filé
  • só, bors
  • őrölt koriander és majoranna
  • 1 evőkanál kókuszolaj
1. A husit megmossuk és 6 közepes vastagságú filére vágjuk.

2. Ha picit vastagnak találod, akkor a kés tompa felével picit csapkodd meg.

3. Sózd,borsozd és szórd meg az őrölt korianderrel és a szárított majorannával.

4. Meglocsolom a kókuszolajjal és jól összeforgatom. Lefedem és picit hűtőbe teszem.

5. Teflon serpenyőt hevítek és megsütöm benne a husikat. Már nem teszek hozzá több olajat mert a husin van így is elég.

Jó étvágyat hozzá!

Egy kevés kis sült tök is az asztalra került. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése