-

2015. október 20., kedd

Roston karaj sült zöldségekkel

Egyszerű, és akár előre elkészíthető finomságot hoztam Nektek. Nagyon imádjuk, pláne ebben a borongós időben. :)
TEJ, TOJÁS és GLUTÉNMENTES recept. Mindemellett a tiszta étkezésbe is beilleszthető. Persze csak ha a páchoz cukor és egyéb adalékanyag mentes mustárt használtok. Igazi aduász. :)



Sült zöldségek



  • 1 sütőtök (~1.000 g)
  • 4 sárgarépa (~500 g)
  • só,bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál oliva olaj
1. A tököt kettévágom és kikaparom a belsejét.

2. Sóval, borssal és fokhagymával ízesítem majd meglocsolom olajjal.

3. Forró sütőbe dugom, és 1 óra alatt aranybarnára és krémesre sütöm.

4. A sárgarépákat meghámozom és kettévágom. A tök sütésének utolsó 5 percében a tök mellé dobom, és puhára sütöm.


Roston karaj

  • 6 szelet karaj (~500 g)
  • só,bors,majoranna
  • francia mustár
1. A húst mossuk és lecsepegtetjük.

2. Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és a kés tompa felével picit megütögetjük. Így fellazulnak a rostok, de nem trancsírozzuk szét mint a hús klopfolóval.

3. Sóval,borssal és majorannával bedörzsöljük. Ecsettel mindkét felét lekenjük mustárral.
  • TIPP! Ha 1 éjszakára hűtőbe teszed, sokkal porhanyósabb lesz a végeredmény.
4. Teflon serpenyőt kikenünk annyi kókuszolajjal,hogy éppen fényes legyen. Majd hirtelen kisütjük rajta a húsokat.

A forró zöldségekkel tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése