2015. október 24., szombat

Gombás tejszínes tészta

A mai szombat egy szuper dió szürettel, heti bevásárlással ráérős reggelivel indult. :) Iszonyatosan élvezem ezt a csodálatos időt. A mai ebéd egy 20 perces dob össze tészta.
A szósz TEJ, TOJÁS és GLUTÉNMENTES és mindemellett a vegetáriánusok is fogyaszthatják.



Hozzávalók (2 személynek)


  • 200 g csiperke gomba
  • 100 g sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál mangalica zsír
  • 1 csokor petrezselyem
  • 100 ml Bio Rice rizstejszín
1. A sárgarépát zöldségpucolóval forgácsokra hámozom, a gombát pedig a tönkjével együtt vékonyan felkarikázom.

2. Felhevítem a mangalica zsírt és rádobom a zöldségeket. Picit megsózom és lefedem.

3. 10 perc után vajpuha lesz minden alapanyag,és már csak ízesíteni kell.

4. Megízesítem zúzott fokhagymával, a rizstejszínnel és az aprított petrezselyemmel.

5. Picit összeforgatom, és kész is.
  • TIPP! Ha szeretnéd még krémesebbé tenni a szószt a tészta főzővizéből kanalazz rá 1 evőkanálnyit. A tésztából kioldott keményítő összeolvad a tejszínnel,és szuper selymes szószt kapunk.
6. Fejenként 50 g gluténmentes spagettit főztem ki, és meglocsoltam ezzel a mennyeien krémes szósszal.

Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése