2015. október 11., vasárnap

Tepertős-tejfölös pogácsa

Ez a recept a LAKTÓZ mentes kategóriák közé sorolható. Balázsnak készült gulyás leves mellé. :)

Hozzávalók (30 darabhoz)

  • 200 g durum liszt
  • 150 g világos rozs liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 100 g tepertő
  • 1 tojás
  • 60 g mangalica zsír
  • 100 g laktózmentes tejföl+50 g a kenéshez
1. A liszteket összemértem a sóval és a sütőporral. Alaposan elkeverem.

2. Belemérem a mangalica zsírt és jó alaposan összemorzsolom a tenyerem között.

3. Beleütöm a tojást, és az apró kockákra vágott tepertőt. Ezekkel is összeforgatom.

4. A tejfölt evőkanálnyi mennyiségenként adagolom a tésztához, hogy nehogy túl ragacsos legyen a tészta.

5. Puha de mégis ruganyos gombócot gyúrunk belőle.

6. Lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk. Mivel nincs benne élesztő, olyan magas lesz amilyenre nyújtjuk.

7. Sütőpapíros tepsire tesszük, és lekenjük a maradék tejföllel. Persze megszórhatjuk akár pirospaprikával, vagy magvakkal.

8. Hideg sütőbe dugom és 30 perc alatt aranybarnára sütöm 180-190 fokon. (Sütője válogatja)

9. Forrón a leves mellé tálalom. De ha elcsomagolni szeretnénk akkor feltétlen hűtsük le, és utána tegyük dobozba.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése