2015. október 26., hétfő

Paradicsomos káposzta

Egyszerű fogás, amit személy szerint nagyon nagyon szeretek. Én mindig rántás nélkül készítem, hiszen ha türelmesen rotyogtatjuk szuperül összefőnek az ízek és selymesen krémes paradicsomos mártást kapunk.



Hozzávalók




  • 60 dkg csont nélküli karaj
  • 1,2 kg fejes káposzta
  • 7 dl paradicsom lé (ivólé folyékonyságú)
  • 4 dl paradicsom sűrítmény (krém sűrűségű)
  • só, őrölt fekete bors
  • őrölt kömény
  • eritrit
1. A káposztát megmossuk, és vékonyan felcsíkozzuk.

2. A husit mossuk, tisztítjuk és kockázzuk.

3. Előveszünk egy 5 literes lábast, és a káposzta felét az aljába tesszük. Minden fűszerből szórunk rá, és a paradicsom sűrítmény felét. (2 dl)

4. Rászórjuk a husikockákat. Ezt a réteget is fűszerezzük (eritritet a húsra nem teszünk), és a maradék paradicsom sűrítménnyel felöntjük.

5. Betakarjuk a maradék káposztával, és még egy jót fűszerezünk rajta. Én kevés borssal, és rengetek fűszerköménnyel készítem. Anyukám és a Nagyi is mindig így készítette kiskoromban. Imádom!

6. Nyakon öntjük a 7 dl paradicsom lével, és max lángon felforraljuk.

7. Ha forr, visszavesszük takarék lángra és 60 perc alatt csodásan összerotyogtatjuk. Érdemes néha rápillantani,nehogy leégjen az alja. Ilyenkor a két fülénél fogva rázogasd meg, és hagyd magára.

8. Ennyi idő alatt csodásan összeérnek az ízek, és a sokféle paradicsom egy selymes mártássá sűrűsödik. Az 5 literes lábasban a főzés végére 3,5 liter étel marad. 

Jó étvágyat hozzá!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése