2015. október 4., vasárnap

Sütőtökös muffin

Itt az ősz és az imádott sütőtök szezon. Anyu megint csak kitett magáért. Ma egy szuper finom és egészséges sütőtökös muffint készítette Nekem a jövő heti uzsikra, tízóraikra. :)

Hozzávalók (36 mini muffinhoz)

  • 12,5 dkg tápióka liszt
  • 1 csomag foszfát mentes sütőpor
  • 15 dkg cukor helyettesítő
  • 1 csapott teáskanál fahéj
  • 1/2 teáskanál gyömbér
  • 1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 pici csipet só
  • 1 tojás
  • 25 dkg sütőtök püré
  • 0,8 dl olvasztott kókuszzsír
  • 0,8 dl Cocomas kókuszkrém
1. A sütőtököt süssük meg, és hagyjuk kihűlni. Hámozzuk meg, majd botmixer segítségével pürésítjük. A sütés során nem ízesítjük semmivel.

2. A száraz alapanyagokat kimérjük,és egy nagyobb tálban összekeverjük. Fontos hogy jól elkeverjük,hogy ezek a csodásan illatozó fűszerek teljesen levegyüljenek a lisztben.

3. A tojást, a Cocomast és az olvasztott (nem forró) kókuszzsírt összekeverjük a tökpürével. Picit rádolgozhatunk még botmixerrel,hogy tuti minden elvegyüljön benne.

4. A száraz alapanyagok közepébe pici lukat teszünk,ahová a tökös pürét borítjuk. Jól elkeverjük.

5. Ha nem kapnál muffin állagot (ez a tojás nagyságától,és a tök levesességétől is függhet) nyugodtan dúsítsd rizsliszttel, vagy bármilyen más gluténmentes liszttel.

6. Mi most 24 darabos tálcában sütöttük. Kibéleltük mini kapszlikkal,és belehalmoztuk a masszát.

7. 180 fokos előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütöttük.

Jó étvágyat hozzá! :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése