2015. október 15., csütörtök

Tonhalas cékla

Elsőre elég bizarr lehet ezt olvasni... Tonhal, meg cékla? Egyik alapanyag sem visszafogott semlegességéről híres, de azt gondoltam teszek egy próbát. Hát, mondhatom hogy igencsak jól sikerült. :)

Hozzávalók (2 személynek)

  • tonhalkrém (recept ITT)
  • 1 cékla
  • 1 sárgarépa
  • 1 pici csipet só
  • 1 teáskanál mangalica zsír
  • 50 ml köles
1. A kölest felteszem főni 150 ml vízben. 5 perc alatt puhára párolom.

2. A sárgarépát és a céklát meghámozom és nagy lukú reszelőn lereszelem. 

3. Teflon serpenyőbe teszem a mangalica zsírral együtt. Félpuhára párolom.
  • TIPP! Érdemes félig nyers állapotukban fogyasztani a zöldségeket, mert így sokkal több vitamin, nyomelem és ásványianyag hasznosul a szervezetünkben.
4. Ráborítjuk a tonhalkrémet, és a kölest. Nagy lángon összeforgatjuk.

5. Tálaláskor lecsepegtetett tonhalat adhatunk mellé. Hideg zöld salátával is isteni.

Azt hiszem ez maga az egészség, és az életerő. Legyetek bátrak, és kísérletezzetek az ízekkel! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése