2015. október 27., kedd

Almás csirke cékla salátával

Isteni finomságot készítettem egy igazán izgalmas napra. Tényleg annyira gyors, és egyszerű hogy ennél könnyebbet nem tudok elképzelni. Ez most 2 kisebb étkezésre elegendő. De persze nagyobb mennyiségben készítve akár az egész családot elkényeztetheted vele.

Almás csirke


  • 200 g csirkemell filé (~fél csirkemell)
  • 1/2 idared alma (ököl méretű fele)
  • 3 szelet szalonna
1. A husit alaposan megmossuk, és egy vékony pengéjű hegyes késsel felbökjük. Tulajdonképpen csak egy zsebet vágunk a husiba. 

2. Az almát csumázzuk, hámozzuk. Felvágjuk vékony szeletekre, és a csirke zsebbe töltjük.

3. Betekerjük a szalonna csíkokba, és egy sütőzacskóba tesszük.

4. a sütőzacskó végéből levágunk egy darabot,és összekötjük vele. Megszurkáljuk hogy ne púposodjon fel sütése közben a zacskó.

5. Bedugjuk a sütőbe és 20 perc alatt szaftosra sütjük.

6. Kihűtjük és felkarikázzuk.

Céklasaláta

  • 1 cékla
  • 1/2 kígyó uborka
  • 2 evőkanál Cocomas
  • 1 citrom leve
  • pici só,bors
  • 1/2 evőkanál majonéz (mindenmentes)
1. A céklát és az ubit mossuk, hámozzuk. Nagylukú sajtreszelőn lereszeljük és lesózzuk az ubit.

2. Közben a céklára mérjük a mártás alapjait, és jól összekeverjük.

3. Kinyomkodjuk az uborkát, és ráöntjük a céklás salira.

4. Jól kihűtjük és hidegen tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá! :)

Egy pici kölest főztem mellé, hogy a kiegyensúlyozott szénhidrátbevitel is biztosított legyen!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése