2015. október 5., hétfő

Kelkáposzta főzelék fasírttal

A főzelék tej, tojás és gluténmentes így mindhárom diétába illeszthető. A fasírozott viszont csak tej és gluténmentes.
Tojás érzékenyek számára ez a régebbi fasírt receptem tökéletesen beilleszthető a diétába. 
LINK

Kelkáposzta főzelék (4 személynek)

  • 700 g kelkáposzta
  • 1 fej hagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • só,bors
  • őrült kömény
  • 3-4 babérlevél
  • 100 ml rizstejszín
  • 2 púpos teáskanál tápióka keményítő
1. A kelkáposztát megmossuk,és a vastagabb erősebb ereket levágjuk. Vékony szeletekre aprítjuk a káposztát.

2. Lábosba tesszük és beízesítjük. Beletesszük a hagymát egészben, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Ízlés szerint ilyenkor tehetünk bele 1-2 szem burgonyát. Persze mindenki maga diétája, meggyőződése szerint.

3. Felöntjük annyi vízzel,hogy éppen ellepje. Puhára főzzük fedő alatt.

4. Amint elkészült a főzelék 1 evőkanál levet elkeverünk a tejszínnel és a keményítővel.

5. Takarék lángon folyamatos kevergetés mellett a főzelékhez öntjük a habarást, és egy rottyanás után tálalhatunk is.

Isteni finom így magában is, de mi a klasszikus fasírtos változatot választottuk.

Fasírozott
  • 1 kg sertés lapocka darálva
  • só,bors,kömény
  • 4 gerezd fokhagyma
  • fűszerpaprika
  • 2 tojás
1. A husit egy nagy tálba borítjuk és a közepébe egy picike lukat fúrunk az ujjainkkal.

2. Beleütjük a két tojást, és megszórjuk a fűszerekkel.

3. Ha jó alaposan elkevertük akkor jöhet a zúzott fokhagyma. Ezzel is jó alaposan összeforgatjuk.

4. Lefedjük és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

5. Kókusz vagy állati zsiradékot melegítünk. Én annyit szoktam csak hogy a gombócok feléig érjen. Így nem lesz száraz de tocsakos sem.

6. A fasírtokat egy evőkanál és a tenyerem segítségével megformáztam, és már tettem is a forró zsiradékba. Nem forgattam morzsába sem,hiszen folyamatos forgatás mellett olyan isteni finom ropogós kérget süthetünk rá, amitől igazán finom lesz. 

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése