2015. július 31., péntek

Vaníliás gyümölcskenyér

Gyors keverem-kavarom sütemény, uzsonna ötlet! :) Vigyázzatok nagyon nehéz ellenállni neki.

Hozzávalók

  • 90 g darált zabpehely
  • 60 g rizs liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna 1 gerezd citromban felfuttatva
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál kókusz zsír
  • 1 vanília rúd belseje
  • 1 tojás
  • 100 ml mandula tej
  • 50 ml szóda (vagy oxigénnel dúsított víz)
  • 40 dkg magozott cseresznye
1. A szódabikarbónát felfuttatjuk a citrom levében.
  • FONTOS! Minden szódabikarbónás étel készítésekor valamilyen savas közegben fel kell futtatni a szódabikarbónát. Citromlében, vagy akár almaecetben.
2. A száraz alapanyagokat összekeverjük egy tálban.

3. A mézet és a kókuszzsírt összeolvasztjuk,majd felöntjük a többi nedves alapanyaggal.

4. Végül folyamatos keverés mellett a száraz alapanyagokhoz adjuk a nedveseket.

5. Folyós muffin tészta jellegű masszát kell kapnunk. Ekkor beleforgatjuk a lecsepegtetett magozott gyümölcsöt.

6. Az őzgerinc formát kibéleljük egy 1,5x nagyobb sütőpapírral,hogy a tetejét is befedhessük.

7. Beletöltjük a masszát, picit az asztalhoz ütögetjük hogy a levegő buborékok is távozni tudjanak.

8. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöm. Érdemes tűpróbát végezni!

9. Ha szeretnénk ropogós barna kérget ennek a csodásan finom sütinek, akkor még 10 percig kicsomagolva süssük 10 percig.

10. Rácsra tesszük,és kihűtjük! A szeleteléssel érdemes megvárni,hogy teljesen hideg legyen, hisz így nem fog szétmorzsolódni.

A reggeli kávé mellé, vagy dobozolható tízórai/uzsonna ötletnek is kiváló. Így egy sütéssel megúszod az egész heti dobozolást! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése