2015. július 30., csütörtök

Almás keksz

Iszonyatosan finom, és természetesen egészséges almás keksz recept következik. Ha zabpehely helyett kókuszreszelékbe forgatod, akkor nem csak #tejmentes, de #gluténmentes is lesz a recept. Lássunk hozzá!

Hozzávalók
  • 3 darab édeskés alma+ fél citrom leve
  • 1 darab banán
  • 3 evőkanál útifűmaghéj
  • 1 darab "M" tojás
  • 1 vanília rúd
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 marék tördelt dió (vagy más olajos mag, aszalmány)
  • zabpehely vagy kókuszreszelék (forgatáshoz)
1. Az almákat mossuk, hámozzuk és lereszeljük. Majd megbolondítjuk a fél citrom levével. Hagjyuk állni.

2. A sütőt 180 fokra előmelegítem.

3. Az almát jó alaposan kinyomkodjuk.

4.A banánt összetörjük. 

5. A banánt, és a többi alapanyagot a kifacsart almához adjuk és jó alaposan összekeverjük.

6. Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral. A kekszeket kimérjük. 1 evőkanál massza=1 keksz. Megforgatjuk a zabpehelyben vagy gluténmentes diéta esetén kókuszreszelékben.


7. A tepsire tesszük, és 180 fokon 15 perc alatt szép kérgesre sütöm.


Érdemes megvárni a tepsiben míg teljesen kihűl. Ugyanis a széle szép ropogósra sül,miközben a belseje finoman nyúlós marad!Isteni finom, pláne ha még egy kis fahéjjal is megbolondítod!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése