-

2015. július 31., péntek

Chili con carne

Imádom! Ez az egyetlen olyan szénhidrát dúsabb étel, amiről nem tudok lemondani! :) Természetesen ha kicsit szigorúbb diétára fogom magam, akkor a kukoricát és a babot is lecserélem. Ekkor zöldborsót, és sárgarépa kockát használok. De mindegy milyen formában készítem a lényeg,hogy pokolian csípős legyen! :)

Minden étel, amelyben különböző szárított fűszereket használok, mind mind a helyi bio boltban szerzem be. Hosszabb távon használható,hiszen ezek abszolút csak azt tartalmazzák amit kell! Egy egy zacskó fűszert hónapokig használok,és így biztosan nem áll fenn a tej, glutén mustár és egyéb szennyeződés.

Vágjunk bele! :)

Hozzávalók (4 személynek)

  • 2 fej lila hagyma
  • 60 dkg csirkemell filé (darálva)
  • 3 paradicsom
  • só, bors, fűszerkömény, chili por
  • oregánó, majoranna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 600 g paradicsom lé (natúr, cukrozatlan, tartósítószer mentes)
  • 1 konzerv vörös bab
  • 1 konzerv kukorica

1. A hagymákat megpucoljuk, kockázzuk és egy kevés kacsazsíron megfuttatjuk.

2. Míg párolódik, a paradicsomokat mossuk, csumázzuk és felkockázzuk. A hagymákra borítjuk.

3. Megszórjuk a fűszerekkel a chili kivételével, és rázúzzuk a fokhagymát.

4. 10-15 perc alatt sűrű, szinte "ragacsos" alapot főzünk belőle. Ez lesz a chili lelke.

5. Ráborítjuk az alaposan megmosott húst, és 5 perc alatt megfuttatjuk. A cél,hogy minden husi darab kifehéredjen.

6. Ezután ráöntjük a paradicsom levet, és az alaposan leöblített konzerv zöldségeket!

7. Ízlés szerint megszórjuk a chili porral, és 20 perc alatt finoman összefőzzük. Ilyenkor már nem kell nagy lángon sütni,mert a cél,hogy szépen összefonódjanak az ízek!

Imádni fogjátok, az biztos! Sok esetben ha vendégek érkeznek chili nélkül készítem, és tálaláskor kínálok mellé, pehely, por és friss darabolt formában. Fantasztikusan jól lehet szórakozni,mikor a barátok elsokallják a chili arányt! :) 
Készítsétek el, jó móka lesz!

Ha igazán rusztikusan szeretnétek tálalni készítsetek az asztalra mellé pirított tortilla lapokat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése