2015. július 30., csütörtök

"Csupacsoda" zsemle

Azt hiszem joggal mondhatom hogy ez a recept az eddigi legnagyobb büszkeségem... Ezt a receptet a Clean Eating hivatalos FB oldala érdemesnek találta arra,hogy megjelentesse óriási olvasottságú oldalán. Hatalmas öröm,és büszkeség volt ez számomra. Azóta is mindig nagyon szívesen készítem el ezt a receptet.

Hozzávalók (4 darabhoz)
  • 30 g őrölt lenmag
  • 15 g útifűmaghéj
  • 180 ml langyos víz
  • só, bors
  • 3 tojás
  • 150 g apró szemű zabpehely
  • 40 g tápióka keményítő (vagy bármilyen más keményítő)
  • 30 g hajdina liszt (vagy bármilyen más magliszt)
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna+1 gerezd citrom
1. Első lépésként a vizet összekocsonyásítjuk az útifűmaghéjjal, és a lenmaggal. 

2. A szódabikarbónát felfuttatjuk egy gerezd citrom levével.
  • FONTOS! A szódabikarbónát minden alkalommal valamilyen savas közegben (citromlé, alma ecet) kell felfuttatni, mert ha csak simán teszed az ételbe akkor a gyomrodban mosó szappanná alakul!
3. Amíg ezek elkészülnek összemérem a többi hozzávalót egy tálban.

4. Beleöntjük a lenmagos kocsonyát, és a szódabikarbónát. Jó alaposan összekeverjük.

5. A tészta nem nyújtható, dagasztható. Ezért csak vizes kézzel megformázzuk.

6. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Sütőpapíros tepsire tesszük a megformázott zsemléket. 

7. 30 perc alatt arany barnára sütjük, és rácson hagyjuk kihűlni.

Tökéletes szendvics alapanyag, amely csak olyan tápanyagokat tartalmaz,amely hasznos számunkra! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése