-

2015. július 30., csütörtök

Kekszes gyümölcslepény

Ez a sütemény az én imádott Anyukám névnapjára készült. :)

Tészta  (keksz alap)

  • 8 dkg darált dió
  • 13 dkg darált zabpehely
  • 1 csipet szódabikarbóna (savas közegben felfuttatva)
  • 2 tojás
1. A diót és a zabpelyhet ledaráljuk, és a két felvert tojáshoz adjuk.

2. Meghintjük a szódabikarbónával, és egy kellemesen ragacsos masszává keverjük.

3. Sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm-es torta formát, és beleegyengetjük a masszát.

4. 180 fokos sütőben 15 perc alatt elősütjük. Hagyjuk hűlni,míg előkészítjük a gyümölcsös szószt.

Gyümölcs töltelék
  • 0,5 kg magozott szilva
  • 0,5 kg magozott meggy
  • 3 dkg xilit
  • 1 csipet fahéj
  • 1 teáskanál konjak liszt vagy keményítő
1. A gyümölcsöket beleszórjuk egy lábosba, és megszórjuk a xilittel és a fahéjjal. Jó nagy lángon előfőzzük, hogy a sok nedvesség elpárologjon belőle.

2. Ha már elég sűrűnek találjuk, meghintjük a keményítővel,és azzal is összeforgatjuk.

3. Rákenjük a keksz alapra,és még 10 percig összesütjük!

4.Díszítésként használhatsz bármilyen gyümölcsöt, vagy magot. :)

Nagy lakomát csaptunk ebből a sütiből. Isteni a keksz roppanóssága,és a gyümölcsök savanykás lágysága!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése