2015. július 30., csütörtök

Karfiolos csirke batyu

Gyors, és finom ebéd. Saláták és különböző rizses köretek legszuperebb kísérője. :)

Hozzávalók
  • 1 nagyobb csirkemell filé
  • 5 szelet bacon szalonna
  • 5 darab karfiol rózsa

1. A husit is megmossuk, szép vékony szeletekre vágjuk, és picit sózzuk, borsozzuk. 

2. A karfiolt rózsáira szedjük, és azt is megmossuk.

3. A csirke husira teszünk 1 karfiol rózsát, és 1 szelet szalonnával befedjük. Nem feltétlen szükséges körbe tekerni, az is elegendő ha a husi alulról a szalonna pedig felülről fedi a karfiolt.

4. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és közben a batyukat sütőzacskóba tesszük. Megszurkáljuk, és 30 perc alatt vaj puhára sütjük.

5. Ha a szalonnát szeretnétek jó ropogósra sütni, akkor az utolsó 5 percben vágjátok ki a zacskót,és pirítsátok meg a batyukat.

Most egy kisebb adag jázmin rizzsel fogyasztottam. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése