2015. július 31., péntek

Ropogós csokis keksz

Egyszerű, kavar adagol és süt! :)

Hozzávalók

  • 100 g apró szemű zabpehely
  • 50 g kókusz reszelék
  • 50 g darált dió
  • 1 csapott evőkanál holland kakaó por
  • 0,5 teáskanál tápióka keményítő (vagy másmilyen keményítő)
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál Cocomas kókusz krém
  • 1 evőkanál méz
1. A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, és jó alaposan összekeverjük.

2. Hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, és egy lágy masszát keverünk belőle.

3. 15 percig hagyjuk pihenni.

4. Egy nagy gáztepsit ez idő alatt kibélelünk sütőpapírral, és 180 fokra előmelegítjük a sütőt!

5. Evőkanállal kiadagoljuk a kekszeket, picit lenyomkodjuk őket, és 20 perc alatt ropogósra sütjük.

6. Rácson kihűtjük! Érdemes megvárni míg kihűl, nehogy eltörjenek evés előtt.

Gyerekek uzsonnás dobozába, kirándulás vagy egy rohanós nap legjobb megmentője lehet. Édes, roppanós és mégis egészséges. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése