-

2015. július 30., csütörtök

Amerikai vacsora

Tudom mi jutott most eszedbe... Amerikai vacsora és egy egészséges blog?? Nah, ez hogy a csudába fér össze?! Hát, iszonyatosan könnyen. Minőségi alapanyagokkal, és házi készítésű öntetekkel, pácokkal abszolút kivitelezhető. Igazi ínyenc fogás.

A mai romantikus vacsira készítettem Balinak...

Borókás steak
-1 kg sertés tarja (nem túl zsíros, inkább vastag húsú)
-1 teáskanál só
-1/2 teáskanál bors
-1 teáskanál mustármag
-1/2 teáskanál koriander
-5 szem boróka bogyó
-2 evőkanál kókuszolaj
-2 szál újhagyma
-4 gerezd fokhagyma
-diónyi kacsa zsír

1. A húst alaposan megmossuk, és megtörölgetjük, és majd' 2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.Meghintjük mindkét felét sóval.

2. A fűszereket (bors, boróka,koriander,mustármag) mozsárban összetörjük, és összekeverjük az olajjal.

3. A husikat belemártogatjuk. Én most frissen tartó fóliába csomagoltam egyesével. Mártogat, hagymát karikáz és csomagol. Ezt elkészítettem minden szelet husival, és bevágtam a hűtőbe. A legszuperebb ha egy éjszakán át pácoljuk. (most 1 órán át volt bent, de így is olyan ízek szabadultak fel benne, hogy majd' elájultam)

4. Sütés előtt 5 perccel kivesszük,hogy a rostok kissé felmelegedjenek. Egy diónyi kacsa zsírt hevítünk teflon serpenyőben és kérget sütünk a husira. Hirtelen tegyük ezt meg,hogy a hús belső rostjaiban lévő értékes szaftok bent maradhassanak. :) Nem szurkáljuk, csak forgatjuk.

5. Ha már szép kérget kapott, beletesszük egy tepsibe, és fokhagymát szeletelünk a tetejére. A serpenyőben maradt pecsenye zsírt érdemes ráönteni,hogy igazán ízes maradjon a sütés végére is.

6. Fóliával lefedjük,,és 220 fokos sütőben 40 percig sütjük. Amikor levesszük a fóliát, a husinak szét kell omlania a villán, amit beleszúrunk.

7. Levesszük a fóliát,és még 10 percig pirítjuk.

Iszonyatosan finom szaftos, ropogós és ízletes lesz. Érdemes kipróbálni!

Kókuszkrémes saláta

  • 2 kígyó uborka
  • 1 zacskó Eisberg vitamin saláta (lila kápi, fehér kápi, sárgarépa)
  • só,bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl Cocomas kókuszkrém
1. Az uborkát meghámozzuk, és lereszeljük. Besózzuk és rányomjuk a fokhagymát. 1 éjszakát pihentetjük. (elég fél óra is)

2. Kinyomkodjuk az uborkát, összekeverjük a saláta mixel.

3. Rálocsoljuk a Cocomas-t és kihűtjük. 

A legszuperebb saláta, hiszen friss és hűs egyben! :)

Zöldhagymás sárgarépa püré
  • 2 szál sárgarépa
  • pici só
  • 1 kávéskanál kacsazsír
  • 1 újhagyma zöld szára
  • 50 ml Bio Rice rizstejszín
1. A sárgarépákat megtisztítjuk, és felkarikázzuk. Felengedjük vízzel, pici sóval és vajpuhára főzzük.

2. Leszűrjük, és egy pici kacsazsírral összetörjük. (rendes krumpli nyomóval csináltam)

3. Belekarikázzuk a hagymát, és felengedjük a tejszínnel.

4. Kézi habverővel addig keverjük, míg igazán krémes nem lesz.

Abszolút helyettesíti a régi jól bevált krumpli pürét, csak a színét kell megszokni :)

Remélem elkészítitek majd Ti is ezeket az ételeket, hiszen egy grill party tökéletes fogása lehet a steak és a saláta is. Szabad tűzön még finomabb lesz, sőt ha belesütitek a grillrács mintázatát fantasztikus vizuális élményben lesz részetek! :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése