2015. július 30., csütörtök

Kekszecske

Utazós nasinak, uzsonnának, tízórainak is tökéletes. Alkalmazható tej és tojásmentes diéta esetén. :)

Lássunk hozzá!

Hozzávalók

  • 2 darab alma
  • 2 darab banán
  • 30 g lenmagpehely (vagy darált lenmag)
  • 30 g szezámpehely (vagy darált szezámmag)
  • 30 g kókuszreszelék
  • 30 g apró szemű zabpehely
1. A banánokat meghámozzuk, és villával összetörjük.

2. Az almákat mossuk, hámozzuk és nagy lukú sajtreszelőn a banánhoz reszeljük. Jó alaposan összekeverjük.

3. A magokat beletesszük, és egy homogén masszává keverjük. Hűtőbe tesszük.

4. Bemelegítjük a sütőt 180 fokra, és kibélelünk egy nagy gáztepsit sütőpapírral.

5. Kivesszük a masszát, és evőkanállal kiadagoljuk. 1 evőkanál massza 1 keksz.

6. 10 perc alatt aranybarnára sütjük!

7. Rácsra tesszük, kihűtjük. Aztán már csak elropogtatjuk.

Szuper nasi lehet gyerekeknek kirándulások alkalmával, hogy ne az agyoncukrozott bolti kekszeket vigyék magukkal! Érdemes kipróbálni, és megszerettetni ezeket az új ízeket velük! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése