2015. július 31., péntek

Pulyka medalion

Roppant gyors, és igazán ízletes fogás. Teheted főzelékre, salira de akár hosszú utazás során egészséges szendvicsbe. Egyszóval bármikor fogyasztható fehérje dús recept következik! :)

Hozzávalók

  • 40 dkg pulykamell filé
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt mustármag (vagy cukormentes mustár)
  • 1 nagy csipet majoranna
1. A husit megmosom, és szép kerek korongokká formázom. Ha a vékonyabbik felel felőle próbálod meg szabályosan felszeletelni, akkor biztos lesz a siker.

2. Az olajat, mustárt, majorannát és a zúzott fokhagymát krémmé keverjük. Ha túl sűrűnek ítéled meg, egy kis olajjal higíthatod még.

3. Az asztalra fektetünk egy nagyobb darab sütőpapírt, és a husikat egymás mellé sorakoztatjuk.

4. Az egyik felét bekenjünk a páccal, megőröljük borssal, majd a másik felüket is bekenegetjük ezzel a fokhagymás mustáros csodafinomsággal.

5. Azért jó sütőpapíron készíteni,mert a felesleges nedvességet,és olajat elszívja a husikról.




6. Felforrósított teflon vagy grill serpenyőben közepes lángon ropogósra sütöm. Nem szükséges hozzá olaj, hiszen annyi marad a husik felületén,amennyire szükségünk van.
  • TIPP! Ha szeretnéd hogy kívül ropogjon,belül pedig szaftos maradjon ez az étel, akkor ne szurkáld villával. Csak lapáttal,vagy csipesszel forgasd! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése