Hozzávalók
- 50 g Free from spagetti
- 100 g spenót püré
- 50 g sárgarépa
- 100 g fűszeres sütőtök
- só,bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál dió tej (vagy másmilyen növényi)
- 1 teáskanál kókuszolaj
1. A tésztát lobogó sós vízben megfőzzük. Én ha tésztát készítek, soha nem teszek bele olajat. Egyszerűen csak durva szemű sót, és húscsipesszel folyamatosan mozgatom,kevergetem a tésztát. Így nem ragad majd össze.
2. Pici kókuszolajat melegítünk és rádobjuk a sárgarépa forgácsokat.
- TIPP! A legegyszerűbb ha hámozás után tovább "hámozod" a zöldségpucolóval. És máris gyönyörű vékony forgácsokat kapsz.
3. Ha már fél puha, rádobjuk a spenót pürét, és beízesítjük. Sóval, borssal és fokhagymával. Gyorsan összepörgetjük, és 1 evőkanál dió tejjel higítjuk.
4. Rádobáljuk a fűszeres sült sütőtök kockákat.
- TIPP! Végy egy közel 1 kilós kis tököt. Vágd le a végeit, és vágd hosszában ketté. Kapard ki a magokat a pocakjából. Sóval, borssal és pici fokhagymával dörzsöld be. Locsold meg pici oliva olajjal, és 1 óra alatt 200 fokon süsd vajpuhára.
5. Összeforgatjuk a zöldségeket, majd hozzátesszük a főtt spagettit. Csipesszel összeforgatjuk, és már tálalhatjuk is.
Tálalási javaslat!
Szuper trükköt árulok el a guszta spagetti tálaláshoz. A tésztába nyúlj bele egy mélyebb kanállal, és a benne lévő tésztát villa segítségével csavard fel. Mintha egy pici fészket csinálnál. Majd egy hirtelen mozdulattal húzd ki a kanalat. És egy csodálat tészta kupac lesz a tányérod közepén. Mindenki imádni fogja, akár több csillagos étteremben. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése