Hozzávalók
- 60 dkg csont nélküli karaj
- 1,2 kg fejes káposzta
- 7 dl paradicsom lé (ivólé folyékonyságú)
- 4 dl paradicsom sűrítmény (krém sűrűségű)
- só, őrölt fekete bors
- őrölt kömény
- eritrit
1. A káposztát megmossuk, és vékonyan felcsíkozzuk.
2. A husit mossuk, tisztítjuk és kockázzuk.
3. Előveszünk egy 5 literes lábast, és a káposzta felét az aljába tesszük. Minden fűszerből szórunk rá, és a paradicsom sűrítmény felét. (2 dl)
4. Rászórjuk a husikockákat. Ezt a réteget is fűszerezzük (eritritet a húsra nem teszünk), és a maradék paradicsom sűrítménnyel felöntjük.
5. Betakarjuk a maradék káposztával, és még egy jót fűszerezünk rajta. Én kevés borssal, és rengetek fűszerköménnyel készítem. Anyukám és a Nagyi is mindig így készítette kiskoromban. Imádom!
6. Nyakon öntjük a 7 dl paradicsom lével, és max lángon felforraljuk.
7. Ha forr, visszavesszük takarék lángra és 60 perc alatt csodásan összerotyogtatjuk. Érdemes néha rápillantani,nehogy leégjen az alja. Ilyenkor a két fülénél fogva rázogasd meg, és hagyd magára.
8. Ennyi idő alatt csodásan összeérnek az ízek, és a sokféle paradicsom egy selymes mártássá sűrűsödik. Az 5 literes lábasban a főzés végére 3,5 liter étel marad.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése