TEJ, TOJÁS, és GLUTÉNMENTES!
Hozzávalók (20 darabhoz)
- 150 g PaleoLét liszt varázs
- 1 csipet só
- 1 mokkáskanál foszfátmentes sütőpor
- 1 evőkanál puffasztott amaránt
- 1 evőkanál útifűmaghéj+50 ml víz
- 100 g tepertős zsír (100 g tepertő ledarálva pici mangalica zsírral krémesre keverve)
- 50 ml víz
1. Az útifűmaghéjat beáztatjuk a vízbe, és hagyjuk összekocsonyásodni.
2. A lisztet az összes száraz alapanyaggal elkeverjük.
3. Beleöntjük az útifűkocsonyát és elmorzsoljuk a tenyerünk között.
4. Rátesszük a tepertős zsírt és azzal is jó alaposan összedolgozzuk.
5. Felöntjük a maradék vízzel és szépen összegyúrjuk.
6. Frissen tartó fóliába csomagolva 5 percig pihentetjük. Nem kell hűtőbe tenni mert ha kidermed a zsír törékeny lesz a tészta.
7. Sütőpapíron kinyújtjuk. Én lisztezés helyett a frissen tartó fóliát szoktam a tészta és a nyújtófa közé tenni.
8. Ujjnyi vastagra nyújtjuk és bevagdossuk a tetejét. Kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsire tesszük. Könnyen nyújtható, gyúrható. Nem szakad és nem repedezik.
9. A sütőt előmelegítjük teljes lángon, majd 180 fokra visszavéve 25 perc alatt csodásan ropogósra sütjük a pogikat.
10. Rácsra tesszük,és kihűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése