Hozzávalók (4 darabhoz)
- 90 g GM zabpehely
- 30 g lenmagliszt
- 20 g lenmagpehely
- 15 g lenmag (~1 evőkanál)
- 2 g puffasztott amaránt (~1 evőkanál)
- 20 g friss élesztő
- 150 ml víz
- 1 nagy csipet só
1. A vizet meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.
2. A darált zabpelyhet és az összes száraz hozzávalót elkeverjük egy tálban, és egy pici lukat képezünk a lisztek közepébe.
3. Beleborítjuk a felfutott élesztőt, és jó alaposan elkeverjük.
4. Nem állt össze gomboccá csak egy szép lukacsos masszává.
5. Letakarjuk és 20 percig kelesztjük. Közben a sütőt teljes hőfokon bekapcsoljuk,és vizet teszünk az aljára. (vagy légkeverés funkcióra állítjuk)
6. Egy tálba vizet teszünk magunk mellé, és a kelesztés letelte után 4 egyforma gombócot formázunk, és sütőpapíros tepsire tesszük.
7. Forró sütőbe dugjuk és 190 fokon 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
8. Rácsra tesszük,és kihűtjük.
Nagyon finom ropogós kéreg képződik a szemle külsején, a belső része pedig istenien puha és rostos lesz. :) Persze magokkal még lehet bolondítani.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése