A hűtőben talált "maradékok"
- 6 kelkáposzta levél
- 100 g főtt köles
- 1 kisebb főtt sárgarépa
- 1 doboznyi Cocomajonéz
- 500 g sárgarépa
- 200 g fejes káposzta
Nah,akkor vágjunk is bele.
Tonhaltekercs
- 80 g saját lében eltett tonhal
- 100 g főtt köles
- 1 főtt sárgarépa
- 6 levél kelkáposzta
- diónyi kókuszzsír
1. A kölest, a karikázott répát és a lecsepegtetett halat összekevertem egy tálban. Nem fűszereztem, hiszen a hal íze elég domináns.
2. A kelleveleket megmostam és sós lobogó forró vízben előpároltam. Csak annyira, hogy tekerés közben könnyen tudjak vele bánni. Körülbelül 2-3 perc.
3. A lecsepegtetett leveleket megtöltöttem 1 evőkanál köleses tonhallal. Feltekertem és a két végét a batyu alá fordítottam.
4. Jénai edénybe sorakoztattam a batyukat és egy diónyi kókuszzsírt tettem a tetejükre. (Összesen)
5. Lefedtem és forró sütőben 200 fokon 25 perc alatt összesütöttem.
Sárgarépa saláta
- 500 g sárgarépa
- 200 g fejes káposzta
- 80 ml ecet
- 1 teáskanál só
- 2 csapott teáskanál xukor
Ez egy olyan savanyúságnak is beillő finomság, ami jó ha 1 éjszakát pihen a hűtőben. Olyan lével öntjük majd nyakon, ami maga fogja a zöldségek levét kioldani és azzal ízesíteni.
1. A sárgarépát mostam, hámoztam és nagy lukú sajtreszelőn lereszeltem.
2. A káposztát megmostam és vékonyan felcsíkoztam.
3. Egy nagyobb tálban összeforgattam őket és elkészítettem az öntetet.
4. Megszórtam a sóval, a xukorral és az ecettel a zöldségeket. Alaposan összeforgattam. Mivel sem a répa sem a káposzta nem egy túl sok levet engedő zöldség így érdemes 1 meghámozott lereszelt ubit is hozzá adni. Ha nem szeretjük akkor csak egy picike vizet.
5. Lefedtem és 1 éjszakára a hűtőbe tettem. Ma pedig tálaltam.
Cocomajonéz
- 4 evőkanál minden mentes majonéz
- 8 evőkanál Cocomas kókuszkrém
- pici só, bors, xukor
- őrölt mustármag
- citromlé
1. Kimérjük az alapanyagokat és jó alaposan összekeverjük.
2. Én legalább 1 órára hűtőbe szoktam tenni,hogy igazán hűsítő és ízes legyen.
A Cocomajonéz receptje Anyu szabadalma! :)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése