Hozzávalók (2 személynek)
- tonhalkrém (recept ITT)
- 1 cékla
- 1 sárgarépa
- 1 pici csipet só
- 1 teáskanál mangalica zsír
- 50 ml köles
1. A kölest felteszem főni 150 ml vízben. 5 perc alatt puhára párolom.
2. A sárgarépát és a céklát meghámozom és nagy lukú reszelőn lereszelem.
3. Teflon serpenyőbe teszem a mangalica zsírral együtt. Félpuhára párolom.
- TIPP! Érdemes félig nyers állapotukban fogyasztani a zöldségeket, mert így sokkal több vitamin, nyomelem és ásványianyag hasznosul a szervezetünkben.
4. Ráborítjuk a tonhalkrémet, és a kölest. Nagy lángon összeforgatjuk.
5. Tálaláskor lecsepegtetett tonhalat adhatunk mellé. Hideg zöld salátával is isteni.
Azt hiszem ez maga az egészség, és az életerő. Legyetek bátrak, és kísérletezzetek az ízekkel! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése