Újabb lisztet próbáltam ki ennek a pékárunak az elkészítéséhez. A Mimen barna kenyér lisztkeverékét használtam. A képen is láthatjátok a liszt mentességet biztosít: glutén, tej, tojás, szója, kukorica, burgonya, rizs és gabona féléktől. Így a recept is ezekkel a szuper tulajdonságokkal rendelkezik. Gyors összedobálós, formázós ez a recept.
Hozzávalók (6 darab)
- 250 g Mimen barna kenyé lisztkeverék
- .2 evőkanál darált lenmag
- 1 teáskanál só
- 1/2 zacskó porélesztő
- 1 evőkanál kókuszzsír (olvasztva)
- 200 ml langyos víz
1. A száraz alapanyagokat összekeverjük egy lapos fakanállal.
2. A kókuszzsírt felolvasztjuk, és a langyos vízzel elkeverjük.
3. Ráöntjük a száraz alapanyagokra és jól összekeverjük. Én most kézi dagasztót használtam,de persze a vizes kezünk is tökéletes erre a célra.
4. 50 fokos sütőbe tesszük,és 3 percet kelesztjük.
5. Kivesszük a melegről és olajos kézzel 6 zsemlét formázunk belőle. Mintha hógolyót készítenénk.
6. Sütőpapíros tepsire tesszük, és bevagdossuk a tetejét.
7. Visszadugjuk 10 percre a langyos sütőbe.
8. Kivesszük, lekenjük olvasztott kókuszzsírral.
9. 180 fokos sütőbe toljuk (alul felül sütésen) és 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Ha úgy látod,hogy picit jobban megkapja a kérgét, akkor le is veheted akár 150 fokra is!
10. Sütés után rácsra tesszük,és kihűtjük.
Puha belső, és ropogós külső! Jó étvágyat hozzá. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése