A szósz TEJ, TOJÁS és GLUTÉNMENTES és mindemellett a vegetáriánusok is fogyaszthatják.
Hozzávalók (2 személynek)
- 200 g csiperke gomba
- 100 g sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál mangalica zsír
- 1 csokor petrezselyem
- 100 ml Bio Rice rizstejszín
1. A sárgarépát zöldségpucolóval forgácsokra hámozom, a gombát pedig a tönkjével együtt vékonyan felkarikázom.
2. Felhevítem a mangalica zsírt és rádobom a zöldségeket. Picit megsózom és lefedem.
3. 10 perc után vajpuha lesz minden alapanyag,és már csak ízesíteni kell.
4. Megízesítem zúzott fokhagymával, a rizstejszínnel és az aprított petrezselyemmel.
5. Picit összeforgatom, és kész is.
- TIPP! Ha szeretnéd még krémesebbé tenni a szószt a tészta főzővizéből kanalazz rá 1 evőkanálnyit. A tésztából kioldott keményítő összeolvad a tejszínnel,és szuper selymes szószt kapunk.
6. Fejenként 50 g gluténmentes spagettit főztem ki, és meglocsoltam ezzel a mennyeien krémes szósszal.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése