TEJ, TOJÁS és GLUTÉNMENTES recept. Mindemellett a tiszta étkezésbe is beilleszthető. Persze csak ha a páchoz cukor és egyéb adalékanyag mentes mustárt használtok. Igazi aduász. :)
Sült zöldségek
- 1 sütőtök (~1.000 g)
- 4 sárgarépa (~500 g)
- só,bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál oliva olaj
1. A tököt kettévágom és kikaparom a belsejét.
2. Sóval, borssal és fokhagymával ízesítem majd meglocsolom olajjal.
3. Forró sütőbe dugom, és 1 óra alatt aranybarnára és krémesre sütöm.
4. A sárgarépákat meghámozom és kettévágom. A tök sütésének utolsó 5 percében a tök mellé dobom, és puhára sütöm.
Roston karaj
- 6 szelet karaj (~500 g)
- só,bors,majoranna
- francia mustár
1. A húst mossuk és lecsepegtetjük.
2. Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és a kés tompa felével picit megütögetjük. Így fellazulnak a rostok, de nem trancsírozzuk szét mint a hús klopfolóval.
3. Sóval,borssal és majorannával bedörzsöljük. Ecsettel mindkét felét lekenjük mustárral.
- TIPP! Ha 1 éjszakára hűtőbe teszed, sokkal porhanyósabb lesz a végeredmény.
4. Teflon serpenyőt kikenünk annyi kókuszolajjal,hogy éppen fényes legyen. Majd hirtelen kisütjük rajta a húsokat.
A forró zöldségekkel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése