Ami biztos, hogy ezek az italok
- tejszármazék mentesek
- gluténmentesek
- hozzáadott cukor mentesek
- tartósítószer mentesek.
1. Körtés sárgarépás (0,5 liter)
- 2 darab körte (~250 g)
- 1 darab sárgarépa (~70 g)
- 1 narancs
- 100 ml víz
1. A körtét és a répát mossuk, hámozzuk majd a turmixba aprítjuk.
2. A narancsot megmossuk,és a két tenyerünk között picit összenyomkodjuk. Így meglazítjuk a rostokat,és könnyebb lesz kifacsarni a levét. A turmixba facsarjuk,és a húsát (amin nincs fehér réteg) belekaparjuk a gépbe.
3. Felöntjük vízzel, és jól összedolgoztatjuk a géppel.
4. Alaposan kimosott üvegbe tesszük, és 1-2 napig hűtőben tároljuk.
Bár azt gondolom nem lesz alkalma annyi időt ott tölteni,mert olyan fantasztikus az íze! :)
2. Céklás almás (0,7 liter)
- 1 cékla (~200 g)
- 1,5 alma (~160 g)
- 1 citrom leve (~0,7 dl)
- 2 marék cseresznye (~200 g)
- 350 ml víz
1. Az almát és a céklát meghámozzuk és felkockázva a turmixba dobjuk.
2. A cseresznyém nyári fagyasztású volt. Így könnyű dolgom volt,mert csak ki kellett engedni,és a turmixba dobni.
3. Beleöntjük a vizet és a citromlevet és mehet is a pürésítés.
4. Amint elkészült, egy nagy apró lukú szűrőn átszűrtem, így selymes zöldséglevet kaptam és egy jó nagy adag zöldség koncentrátumot.
A későbbiekben bemutatom miként használhatjuk fel ezeket a csodás zöldség-gyümölcs húsokat. :)
És természetesen azért készült elölről-hátulról fotó, hogy lássátok már hány finomság otthona volt ez a szuper üveg. Először az eredeti almalének (METRO) adott otthont, később a házi paradicsomlének és persze most a céklás ivólénak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése