Hozzávalók (30 darabhoz)
- 200 g durum liszt
- 150 g világos rozs liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- csipet só
- 100 g tepertő
- 1 tojás
- 60 g mangalica zsír
- 100 g laktózmentes tejföl+50 g a kenéshez
1. A liszteket összemértem a sóval és a sütőporral. Alaposan elkeverem.
2. Belemérem a mangalica zsírt és jó alaposan összemorzsolom a tenyerem között.
3. Beleütöm a tojást, és az apró kockákra vágott tepertőt. Ezekkel is összeforgatom.
4. A tejfölt evőkanálnyi mennyiségenként adagolom a tésztához, hogy nehogy túl ragacsos legyen a tészta.
5. Puha de mégis ruganyos gombócot gyúrunk belőle.
6. Lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk. Mivel nincs benne élesztő, olyan magas lesz amilyenre nyújtjuk.
7. Sütőpapíros tepsire tesszük, és lekenjük a maradék tejföllel. Persze megszórhatjuk akár pirospaprikával, vagy magvakkal.
8. Hideg sütőbe dugom és 30 perc alatt aranybarnára sütöm 180-190 fokon. (Sütője válogatja)
9. Forrón a leves mellé tálalom. De ha elcsomagolni szeretnénk akkor feltétlen hűtsük le, és utána tegyük dobozba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése