Hozzávalók (36 mini muffinhoz)
- 12,5 dkg tápióka liszt
- 1 csomag foszfát mentes sütőpor
- 15 dkg cukor helyettesítő
- 1 csapott teáskanál fahéj
- 1/2 teáskanál gyömbér
- 1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1 pici csipet só
- 1 tojás
- 25 dkg sütőtök püré
- 0,8 dl olvasztott kókuszzsír
- 0,8 dl Cocomas kókuszkrém
1. A sütőtököt süssük meg, és hagyjuk kihűlni. Hámozzuk meg, majd botmixer segítségével pürésítjük. A sütés során nem ízesítjük semmivel.
2. A száraz alapanyagokat kimérjük,és egy nagyobb tálban összekeverjük. Fontos hogy jól elkeverjük,hogy ezek a csodásan illatozó fűszerek teljesen levegyüljenek a lisztben.
3. A tojást, a Cocomast és az olvasztott (nem forró) kókuszzsírt összekeverjük a tökpürével. Picit rádolgozhatunk még botmixerrel,hogy tuti minden elvegyüljön benne.
4. A száraz alapanyagok közepébe pici lukat teszünk,ahová a tökös pürét borítjuk. Jól elkeverjük.
5. Ha nem kapnál muffin állagot (ez a tojás nagyságától,és a tök levesességétől is függhet) nyugodtan dúsítsd rizsliszttel, vagy bármilyen más gluténmentes liszttel.
6. Mi most 24 darabos tálcában sütöttük. Kibéleltük mini kapszlikkal,és belehalmoztuk a masszát.
7. 180 fokos előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütöttük.
Jó étvágyat hozzá! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése