Persze jó egy éjszakára beáztatni vízbe a római tálat, hogy nehogy megsérüljön sütés közben.
Hozzávalók
- 500 g karaj
- 4 gerezd fokhagyma
- só,bors, őrölt kömény
- francia csípős mustár
- 1 idared alma
- 1 sárgarépa (~200 g)
- 1 vöröshagyma
- 200 g fejes káposzta
- 1 TV paprika
1. A tálból kiöntjük a vizet, és elkezdjük rétegezni a hozzávalókat.
2. Minden zöldséget mosunk, hámozunk és tetszés szerint felszeletelünk. Én csak gyorsan felkarikáztam mindent.
3. A husit felszeleteljük és a kés tompa felével picit meglapogatjuk. Besózzuk és bekenjük a mustárral,és a zúzott fokhagymával.
4. A rétegeket így készítettem:
- káposzta+őrölt kömény
- sárgarépa+pici só
- bepácolt husik
- karikázott hagyma
- karikázott paprika
- karikázott alma (ebből legközelebb biztosan 3x ennyit teszek rá)
5. Befedtem egy alufóliával és 200 fokos sütőben 50 perc alatt vajpuhára pároltam a zöldségeket és a husit.
6. Még 10 percig fólia nélkül pirítottam és tört csicsókával tálaltam.
- Minden tekintetben úgy készítettem a csicsókát, mint a krumplit. Megfőztem sós vízben, és egy kevés mangalica zsírral áttörtem.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése